IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 19 септември

07:27 | 19.09.17 г.
Преглед на печата за 19 септември

"ЕКО България" купува 12 бензиностанции от "България лизинг"
в. Капитал Daily

"ЕКО България" ще купи 12 бензиностанции от "България лизинг", стана ясно от публичния регистър на Комисията за защита на конкуренцията. Досега обектите също се ползваха от веригата. За "Капитал" от ЕКО обясниха, че решението за придобиването е взето, защото компанията ще продължава да се стреми да подобрява представянето си на пазара, което е част от инвестиционната стратегия и плановете за развитие.

От дружеството отказаха да дадат коментар за стойността на сделката. На въпрос дали се обмисля разрастването на веригата бензиностанции от ЕКО отговориха: "Пазарната експанзия е основен приоритет на дружеството, която включва и откриване на нови обекти, реновиране на съществуващи, обогатяване на портфолиото от продукти и подобряване качеството на обслужване." Няма информация и в кои градове са обектите.

Юрий Чайка и Сотир Цацаров се разминаха за това какви споразумения са подписали
в. Капитал Daily

Въпреки заявките на главния прокурор Сотрир Цацаров за максимална публичност на посещението на генералният прокурор на Русия Юрий Чайка в България, за което беше съобщено първо на сайта на руското държавно обвинение, двете институции се разминаха във версиите за това какви точно договорки са постигнали.

В прессъобщение на българската прокуратура, изпратено следобед в понеделник, се казва: "Ръководителите на прокуратурите на двете държави подписаха Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017 – 2019 г. Противодействие на тероризма, борба с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противодействие на транснационалната организирана престъпност са темите, по които прокурорите на двете държави ще обменят практически опит."

България е предала на Турция още 9 политически бегълци
в. Сега

България продължава да играе по свирката на режима в Турция и да пренебрегва политиката на Европейския съюз, който осъжда остро масовите гонения след опита за преврат на 15 юли 2016 г. Страната ни все така масово отказва закрила на турци, поискали убежище по политически причини, показва справка на Държавната агенция за бежанците (ДАБ).

От началото на годината до края на август 12 граждани на Турция са поискали закрила в България. Девет от тях са получили отказ за бежански или хуманитарен статут, останалите трима очевидно са избягали от страната, защото производствата им са прекратени. Според справката на агенцията става дума само за мъже на възраст между 18 и 64 г. В справките за предоставен бежански и хуманитарен статут не фигурира нито един турчин.

Кокошки бълват 130 000 съмнителни яйца на ден

в. Стандарт

Продължава изтеглянето на яйца с фипронил у нас. Към момента има възбранени над 1,3 млн. яйца, съобщи земеделският министър Румен Порожанов в парламента, цитиран от "Канал 3". Той обясни, че количеството нараства, защото всеки ден тези кокошки-носачки от фермите в Поликраище снасяли нови количества - по 130 хил. яйца на ден.

Започва строежът на интерконектора с Гърция
в. Монитор

Строителното министерство издаде разрешение за строеж на междусистемна газова връзка Гърция - България на територията на областите Стара Загора, Хасково и Кърджали. Със заповедта, подписана от ресорния министър Николай Нанков, се дава разрешение на компанията изпълнител да извърши предвидените строително-монтажни дейности в съответствие с одобрения проект.

Изграждането на газовата връзка е приоритетно, тъй като чрез реализацията й ще се осигурят повече източници за доставка на природен газ за България чрез изграждане на нова тръбопроводна система и чрез свързване на газопреносната ни мрежа с Гърция.

Водата няма да поскъпва шоково
в. 24 часа

Няма да има драстично повишаване на цената на водата.“ Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на откриването на организираната от Световната банка международна конференция „Опазване и устойчиво използване на водите в България“.

В момента междуведомствена група с консултант Световната банка изготвя стратегия за финансиране на отрасъла в дългосрочен план. Ако има промени в цените, те ще стават плавно без шокови повишавания, каза Нанков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още