IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 11 септември

07:00 | 11.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Никой не пожела бившия Carrefour в Бургас
В. Капитал Daily

При първото предлагане на бившия хипермаркет Carrefour в Бургас за 13 млн. лв. оферти не са получени. Срокът изтече на 5 септември, интерес е имало, но явно цената все още изглежда висока за кандидатите. По закон следващата стъпка е нов търг, но с по-ниска цена с 20%, т.е. обектът в мола ще струва малко над 10 млн. лв. Но ако има състезание, може и да се вдигне в наддаване.

Това е първият обект на фалиралата "КМБ България" (част от гръцката Marinopoulos, която държеше магазините на Carrefour), който синдикът Мария Шукерова предлага. Другият останал в компанията актив е хипермаркета в Стара Загора. Двата магазина няма как да покрият огромните дългове на веригата.

При източване на карта банките ще покриват сумата над 100 лева
В. Сега

От догодина, ако някой ви е източил банковата карта след кражба или копиране на ПИН кода, банката ще покрие задължително изтеглената сума над 100 лв. В момента максималният размер, над който банката възстановява неразрешени картови разплащания, е 300 лв. Промяната е предвидена в проекта на нов закон за платежните услуги и платежните системи, подготвен от финансовото министерство. Срокът за общественото му обсъждане вече изтече. С проекта се въвежда пакет от мерки за по-добра защита на парите на хората и по-голяма прозрачност на платежните услуги.

Обвиняемият по „Суджукгейт“: 11 години слугувах на ГЕРБ
В. Сега

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, обвиняем по аферата "Суджукгейт", обяви, че е обиден на партията, която го изключи от редиците си, както и на премиера Бойко Борисов, нарекъл го "негодник" пред медиите. 

"Нормално е да бъда обиден, като 11 г. съм слугувал на тази партия и не съм искал нищо в личен план", каза Мартинов пред Нова телевизия в първото си интервю, след като изпадна от парламента. 

Предложение: Цената на газа да падне с 7,29%
В. Стандарт

"Булгаргаз" предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2017 г. в размер на 343,22 лв. за 1000 куб. метра без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

От дружеството уточняват, че предложената цена е намалена в сравнение с прилаганата през трето тримесечие със 7,29%, или с 26,99 лв. за 1000 куб. м.

Георги Гергов: Коалиция с ГЕРБ е възможна и сега, Доган е патриот повече от много други
В. Стандарт

ГЕРБ подари изборите за Народно събрание на БСП, но левицата ги загуби. БСП трябва да спечели следващите. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 Георги Гергов, председател на Областния Съвет на БСП-Пловдив, член на НС на БСП, почетен консул на Русия за Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

По думите му има и много неща, които трябва да се кажат на базата на това защо са загубили изборите и как ще стои БСП в политическото пространство.

Иманяри разкопаха 400 000 обекта
В. Монитор

Иманяри са разровили 400 хил. археологически обекта в цялата страна. Това показват данните на МВР за последните 40 години. Това ще рече, че почти всички културно-исторически находища в България са станали жертва по един или друг начин на набези. Само от началото на тази година
регистрираните удари на иманярската мафия са близо 100.

“Иманярските набези в България поддържат все така високото си ниво. За съжаление престъпленията в тази област са с много висока латентност и регистрираните престъпления от музейни работници и от служителите на МВР са една малка част от действителните извършени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още