IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните политически партии ще са в консенсус през тази сесия, коментира политолог

Според Милен Любенов през следващите месеци може да има повече динамика в законодателството

09:47 | 02.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Първите сто дни на новото правителство на ГЕРБ бяха наситени с много противоречия и скандали, които изостриха политическото напрежение в страната. Това заяви политологът и преподавател в Софийския университет Милен Любенов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По отношение на законодателството, на работата на Народното събрание, не видяхме кой знае каква динамика по отношение на внесени законопроекти. "Предполагам, че сега, през следващите месеци, това ще бъде компенсирано", допълни той.

„Днес (1 септември) започна новата парламентарна сесия и както обикновено фокусът е насочен към политическите декларации на политическите групи", коментира Любенов. "Днес видяхме, че те са доста консенсусни, особено що се отнася до предстоящото европредседателство. Моите очаквания са да има съгласие и да няма противопоставяне между основните политически партии“.

„Разбира се, ще има и моменти на политически сблъсък в няколко посоки, например по отношение на внесения от правителството проект за антикорупционен орган. Тук може би ще има политически дебат и сблъсък, който обаче е по-скоро тактически между БСП и ГЕРБ“, добави още той.

Вижте повече във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още