IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Министерството на туризма остава фокусирано върху потенциала на китайския пазар

За първите седем месеца на годината китайските туристи в България са почти 17 хил. души, като се отчита над 50% ръст на годишна база

17:32 | 31.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма планира различни инициативи за привличане на повече туристи у нас от китайския пазар.

Работим активно за рекламата на България на китайския туристически пазар с цел популяризиране на България като целогодишна туристическа дестинация, каза министърът на туризма Николина Ангелкова на работната си среща с Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в България.

Министерството на туризма ще се включи в предстоящата инициатива „2018 EU-China Tourism Year“. Целта на събитието е популяризирането на европейски туристически забележителности чрез осветяването им в червено със златни звезди във връзка с Фестивала на фенерите в Китай, който ще се проведе на 2 март 2018 г. „Това е поредната важна стъпка за доброто сътрудничество между двете страни в областта на сектора Туризъм“, подчерта министърът, цитирана от пресцентъра на ведомството.

Обсъдени са възможностите за общи инициативи в областта на туризма, които да увеличат туристопотока от Китай у нас, залегнали в Годишната програма за национален туристически маркетинг и реклама за 2018 г. на България.

За януари-юли 2017 г. Китайските туристи в България са били почти 17 хил., като се отчита 53% ръст спрямо същия период за 2016 г. За сравнение за цялата минала година те са били над 18 500 хил.

„За нас е важно да продължим да си сътрудничим и в рамките на многостранни международни форуми, като Световната организация по туризъм (СОТ) и Програмата на СОТ „По пътя на коприната“, допълни министърът на туризма.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още