IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влиятелна италианска организация ще участва в София в дебат за бъдещето на ОСП

Дискусията ще се проведе на 21 септември

18:04 | 08.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Влиятелната италианска неправителствена организация Coldiretti ще участва в София в дебат за бъдещето на ОСП, съобщиха организаторите на дискусията - Институтът за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро. 

Coldiretti има над милион и половина членове и е един от най-активните представители в обединението на фермерите и кооперативите в ЕС, Копа Коджека (Copa-Cogeca). Именно член на ръководството на Coldiretti ще вземе участие във втория от серията дебати „ОСП след 2020 – Изборът на България“, който ще се проведе на 21 септември в София.

Организаторите на дебата допълват, че той е част от инициативата за изготвяне на информирана позиция на страната ни за европейската земеделска политика в следващия програмен период.

Coldiretti има огромно влияние не само на национално, но и на европейско ниво. Базирана в Рим, организацията обхваща всички райони на страната със своите 724 офиса и над 5 хил. координационни звена.

През своите 73 години история обединението, освен че защитава интересите на италианските фермери – фирми и семейни ферми, се ангажира с редица социални проекти, сред които създаването на национални паркове, опазване на биоразнообразието, устойчиво земеделие, насочено към опазването на околната среда, промотиране на органичното земеделие, анти ГМО кампании.

Coldiretti се счита за най-голямата професионална организация в селското стопанство в Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още