IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 5 август

08:13 | 05.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 5 август

В България онлайн търговията расте много бързо, но от ниска база

В-к Капитал 

Електронната търговия в България заема все още малка част от общите продажби. Има и много хора, които се страхуват да използват банковите си карти за разплащания в мрежата. За сметка на това обаче ръстът на онлайн продажбите в България изпреварва средния за Европейския съюз. А ниската настояща база в момента означава само едно: огромен потенциал за растеж.

Според анализите на маркетинговата агенция Nielsen през миналата година общите онлайн продажби в България от бизнеса към клиентите са били на стойност 340 млн. долара. Представители на пазара го оценяват на малко повече: 600-700 млн. лв., а изследване на Euromonitor стеснява оборота до под 500 млн. лв.

Растеж на две гуми

В-к Капитал

Мощности за два пъти по-голямо производство, двуцифрен ръст на приходите и фокус върху най-големия европейски пазар – този в Германия. Така накратко изглежда изминалата година в историята на пловдивския производител на велосипеди "Лидер - 96" след влизането на нов финансов инвеститор в компанията – финландският фонд KJK Capital, който през 2016 г. придоби 60% от акциите срещу увеличение на капитала със 7 млн. евро.

През юни 2017 г. "Лидер - 96" официално откри новия си завод край пловдивското село Рогош, с който вече може да произвежда около 400 хил. колелета годишно. Амбицията е все по-голяма част от тях да са от среден и висок клас, а посоката са европейските пазари, където и към момента се изнасят 99% от готовата продукция – както под поръчани от клиентите брандове, така и под собствените марки Leader и Oryx.

Въжен парк "Бачиново" спира частично работа заради горещината

В-к Сега

Във връзка с високите температури, на въжен парк „Бачиново“ са предприети мерки за сигурност и безопасност на жителите и гостите на града, които искат да използват съоръженията, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. В часовете, когато слънцето пряко огрява определени кръгове, те няма да работят. Няма да функционира и батутът, който попада под пряка слънчева светлина. Мерките са в сила, когато температурите на открито надвишават 33 градуса.

Банките с достъп до данни за данъците ни

В-к Стандарт

Банките ще получават онлайн информация от НАП за наличие или липса на задължения към хазната на хората и фирмите, които искат да получат кредит. Националната агенция за приходи и Асоциацията на банките в България постигнаха съгласие удостоверенията за наличие или липса на задължения за клиентите на банките да се заявяват и получават изцяло електронно. Това ще спести много време и пари на гражданите. Очаква се електронният обмен между банките и НАП да започне в близките месеци, обявиха от приходната агенция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още