IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 9 юни

08:08 | 09.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Китайският Jac Motors може да отвори завод за коли у нас
В. Сега

Нов завод за китайски автомобили може да отвори врати в България. "Планираме да произвеждаме в Китай и да внасяме в ЕС. След като се утвърдим на пазара, ще помислим за преместване на производството в ЕС и България е потенциална възможност за това", каза вчера Кевин Шен, мениджър продажби за района на Европа и Северна Америка на китайската компания Jac Motors.

Новината бе съобщена, след като главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров се среща и разговаря с Шен, а по-късно бе поканен да разгледа производствената база на компанията в град Хъфей. Jac Motors има общо шест завода в Китай, в които за миналата година са произведени 630 хиляди автомобила.

Корупцията в ДАИ блокира изпитите за шофьори в София
В. Сега

Изпитите за шофьори в София и региона бяха блокирани заради пореден корупционен скандал в ДАИ и арести на служители. В сряда следобед антимафиоти от ГДБОП влязоха в централата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА, известна като ДАИ) и иззеха компютри и документи. Вечерта последваха и арести. Вчера от прокуратурата обобщиха, че са били арестувани общо 14 души - основно служители на агенцията, но и двама собственици на автошколи.

Арестуваните са изпитващи от звеното, което провежда изпити на кандидати от София-област. Разследващите смятат, че те са участвали в организирана престъпна група за вземане и даване на подкупи.

Министерство брани стандарта за млякото
В. Стандарт

Министерство на земеделието се обяви в защита на българското кисело мляко. Министерството не подкрепя предложението за промяна на БДС стандарта за киселото мляко, гласи становище на ведомството, което ще бъде изпратено до Българския институт по стандартизация (БИС). На 16 юни в БИД ще има заседание на технически комитет, на който ще бъдат разгледани две предложения от страна на частни компании - за отпадане на изискванията към кофичките с мляко и за съдържанието на двата основни щама - лактобацилус булкарикус и стрептококус термофилус. Ако това се направи, българското кисело мляко ще стане йогурт.

Софийският университет запазва мястото си в световна класация
В. Стандарт

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е класиран в групата от 701 до 750 място в световната класация QS World University Rankings за 2017 г.  Най-новото издание на класацията подрежда близо 26 000 висши училища.

Постиженията на Софийския университет му отреждат място сред най-добрите 2.7 % университети в световен мащаб.

За шеста поредна година най-старото и авторитетно висше училище в България запазва позицията си сред 863-те най-добри университети в света, а Алма матер е единственото българско висше училище, което от 2012 г. насам намира място в престижната класация.

Fitch потвърди кредитния рейтинг на Алианц Банк България на „ВВВ+”
В. Труд

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd., потвърди на 31.05.2017г. дългосрочния кредитен рейтинг на Алианц Банк България от „ВВВ+”, със стабилна перспективата. Рейтингът е най-високият възможен за банка в България и е с две стъпки над рейтинга на държавата от „ВВВ -”, определен от Fitch.

Според Fitch, характерно за Алианц Банк е адекватната капитализация, съответстваща на рисковия профил.

Генерираните печалби са добри спрямо средните за Централна и Източна Европа.

Рейтингът на банката се основава на постоянно по-доброто от средното за пазара качество на активите. Това може да се обясни с ниския рисков апетит, спазването на строг контрол на риска и силния надзор на собственика – Allianz SE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още