IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов*

Аврамов беше арестуван за търговия с влияние преди години, като тогава напусна Народното събрание и беше изключен от ГЕРБ. Делото му ще се гледа наново от СГС

10:23 | 07.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов заради разследване отпреди четири години. 

След едногодишно разследване на 30 август 2013 г. Софийската градска прокуратура е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за "търговия с влияние", предава БТА.

Димитър Аврамов е обвинен в това, че през 2012 г. във Враца, Плевен и Монтана, подпомогнат от Методи Петков, е поискал 50 хил. - 60 хил. лева и е получил 100 хил. лева, "които не му се следват", от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от директора на Областната дирекция "Земеделие" в Монтана.

Аврамов, тогава депутат от ГЕРБ, беше арестуван за търговия с влияние. Той беше изключен и от партията.

На 29 юни миналата година Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. Апелативният съд обаче отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийския градски съд.

Производството към момента е спряно, защото Димитър Аврамов е избран отново за депутат.

Междувременно парламентарната група на ДПС съобщи, че ще излезе със становище по казуса с депутата, след като се запознае с искането на главния прокурор. Председателят на парламентарната група на партията Хамид Хамид коментира пред журналисти в парламента, че искането за свалянето на имунитета още не е получено от групата. 

Всеки е невинен до доказване на противното, особено когато има пълна оправдателна присъда, допълни Хамид. 

* Допълнено с позицията на ДПС

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още