IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 2 юни

08:09 | 02.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Половината от нарушителите на пътя се разминават с глобите
В. Сега

Стотици хиляди глоби за нарушения на пътя или не са платени, или изобщо не са връчени. Системата за видеоконтрол е неефективна. Обработват се едва 20 - 30% от данните, заснети от камерите за контрол на скоростта. Така 70 - 80% от видеоматериала от камерите, които и без това са недостатъчно, изобщо не се гледа, въпреки че в него са записани вероятно стотици хиляди нарушения. Половината от реално издадените електронни фишове се връщат обратно, защото нарушителят не е открит на адреса, глобата не е връчена и наказателното постановление не може да влезе в сила. Стряскащото признание дойде от различни източници в МВР.

"Младост" протестира срещу строеж на поредната висока сграда
В. Сега

Пореден протест срещу застрояване на зелени площи и паркинги се състоя вчера в столичния квартал "Младост". По-малко от седмица след като стана ясно, че инвеститор иска да строи над 20-етажна сграда на ъгъла на бул."Ал. Малинов" и ул."Филип Аврамов" в кв."Младост 3", жители на кв. "Младост 1" възразиха срещу изграждането на 20-етажен блок върху паркинг до бл. 11. 

Улесняват наемането на работници от чужбина
В. Стандарт

Министърът на икономиката Емил Караниколов проведе среща с представители на бизнеса и работодателските организации. На срещата бяха обсъдени конкретни мерки насочени към облекчаване на административната тежест, недостига на човешки ресурси в икономиката, условията за правене на бизнес в България и насърчаване на икономическия растеж. Участие взеха Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, заместник-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов.

Миньорите от мина „Оброчище“ отново на протест
В. Стандарт

Миньорите от мина „Оброчище" отново протестират заради забавени възнаграждения за април. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда". Инспектори от дирекция „Инспекция по труда" Добрич са на място в мина „Оброчище" и следят да бъдат осигурени безопасни условия на миньорите, които не излязоха в 15.30 часа в знак на протест за забавени възнаграждения. Установено е, че протестират 17 работници, които се намират в добре укрепена зона.

Най-големият пътнически самолет кацна аварийно на Летище София
В. Монитор

Най-големият пътнически самолет в света Еърбъс А380 е кацнал аварийно на Летище София.Машината е на авиокомпанията Emirates, изпълняващ полет от Дубай за Лондон. В момента самолетът на правителствения ВИП.
Извънредното кацане е извършено заради здравословното състояние на един от пътниците. Става въпрос за 26-годишен пътник, на когото му е прилошало. Решението за приземяване на машината е взето лично от пилота.

Фермерите получиха над 1,8 млн. лв. за опазване на застрашени от изчезване сортове
В. Монитор

Държавният фонд "Земеделие" преведе още 1 804 088 лева по мярка 10 - "Агроекология и климат", от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020. Подпомагане получиха 267 земеделски стопани, съобщи фондът. Изплатените средства по мярката за Кампания-2016 са за кандидати с поети ангажименти по направлението "Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още