IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсионните дружества ще отчитат пред КФН изпълнението на препоръките

Всички пенсионноосигурителни дружества имат срок от 10 дни да предоставят на Комисията програмите си

16:04 | 10.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) задължи пенсионноосигурителните дружества в страната да представят актуализирана Програма за изпълнение на препоръките в резултат на прегледа на активите им. Това става ясно от решение на регулатора от 10 май 2017 година.

Така всички пенсионноосигурителни дружества имат срок от 10 дни да предоставят на КФН програмите си във връзка с изпълнение на препоръките, дадени от независимите външни експерти в резултат от проверката на активите им към 31 декември 2016 г. и по отношение изпълнението на препоръките от прегледа на активите към 30 юни 2016 година.

Програмата следва да е утвърдена от управителния орган на пенсионноосигурителното дружество и да съдържа конкретни мерки и срокове за изпълнение на всички препоръки, дадени от независимите външни експерти.

В случай че дружеството е изпълнило дадените препоръки, трябва да информира за това обстоятелство Комисията за финансов надзор, както и да представи съответните доказателства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още