IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават оградата по границата с Турция в област Хасково

Удължението ще е с между 1 и 1,8 километра

14:35 | 15.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Налага се корекция на изграждащото се трасе на защитното съоръжение по границата с Турция на територията на област Хасково, обяви областният управител Минко Ангелов, цитиран от БТА.

По думите му то ще бъде удължено с между 1 и 1,8 километра. За допълнителния участък ще бъде искано финансиране, допълва той.

Ангелов твърди, че корекцията е необходима заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен.

Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, посочва още Ангелов.

Областният управител коментира, че строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на четири 12-километрово трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Приключването на монтажите трябва да завърши на 31 май. Ангелов информира още, че 9,5 км от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15% от дължината на целия участък.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още