IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови 4 застрахователя са поискали да извършват дейност у нас през март

Общият брой на европейските застрахователи, желаещи да работят в България, е 570

09:43 | 12.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През март нови четири застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на България, съобщи Комисията.

Към 31 март 2017 г. общият брой на европейските застрахователи, желаещи да работят в България, е 570.

През миналия месец 13 нови застрахователни посредници от държави членки са нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност в България, а един е преустановил извършването на дейност.

Към края на месеца общият им брой достига 2240.

В същото време през март няма застрахователни дружества със седалище на територията на България, заявили намерението си да извършват застрахователна дейност в други държави членки на ЕС.

Общият брой на застрахователните дружества със седалище у нас, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 14.

През март един застрахователен посредник със седалище в България е заявил намерение да извършва дейност на територията на други държави членки на ЕС, като към 31 март общият брой на застрахователните посредници, желаещи  да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на друга държава от ЕС, е 47.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още