IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Новата власт да продължи с разумното управление на публичните финанси

Резултатът от изборите можеше да е свързан с големи разходи в бюджета, коментира Евгений Кънев

08:56 | 02.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Бъдещото ново правителство трябва да запази рамката, която има в момента и да продължи с разумното управление на публичните финанси, което беше голям плюс в рамките на предния мандат. Това каза в предаването „Клуб Investor” на Bloomberg TV Bulgaria управляващият партньор в „Маконис“ Евгений Кънев, коментирайки икономическите хоризонти пред бъдещия кабинет.

Не бих казал, че изборният резултат е много добър от гледна точка на това, че предвид промените в бизнес средата и предстоящото европредседателство, се очакваше да има малко по-различна конфигурация в парламента, посочи специалистът.

Кънев е песимист по отношение на евентуални стъпки за членство в еврозоната. Не виждам в момента такава воля в състава на новото Народно събрание, добави той.

Резултатът от изборите можеше да бъде много по-лош и да бъде свързан с големи разходи в бюджета, с увеличение на преките данъци, каза той.

Експертът се надява да бъде продължена инерцията - да се подобрява във времето данъчната събираемост, да няма големи и излишни разходи, обслужващи популистки политики, както и дългът, който започва да тежи на България като дял от БВП, да не се увеличава“, коментира Кънев.

Вижте още във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
росен миленов
преди 7 години
Да, ще продължи да разпределя криминално публичните разходи към олигарси, местни феодали и фирми, приближени на партията. Това е бизнеса в България. А другата част ползва труда на българина за жълти стотинки, за да запълваме спомагателните дейности на развитите икономики. Продължаваме да сме ишлемарска икономика. Моята позиция, е че в В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ. Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление. Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://***.facebook.com/referendum.politici/ Докато тази престъпна прослойка не влезе в затвора, няма бъдеще за България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още