IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма опасност от спиране на евросредства заради дебата за Европа на две скорости

Ако България си позволи да не участва в дискусиите, има опасност да остане в периферията, коментира вицепремиерът за еврофондовете

13:50 | 11.03.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Няма опасност от спиране или забавяне на европейските средства за България до 2022 г. дори ако в бъдеще Европа се развива на две скорости. Това каза вицепремиерът по европейските фондове Малина Крумова, която откри инициативата Sofia Innovation camp, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

„Дебатът, който се води в момента, е изключително важен за бъдещето на Европа, важен е и за развитието на България. Ако България си позволи да не участва в дебата при сценарий, в който Европа се развива на много скорости, има опасност да остане в периферията“, посочи Крумова.

На този етап няма риск Брюксел да спре европейски средства за страната ни, тъй като финансовата рамка е определена още при одобряването на многогодишния рамков бюджет на Европейския съюз (ЕС), увери вицепремиерът. Спиране на парите заради дискусиите за бъдещето на ЕС не може да се очаква.

„Всичко зависи от нас - от гражданите, от институциите на България. Дори и при сценарий, в който Европа се развива на много скорости, ние можем да бъдем активни участници в процесите по задълбочаване на сътрудничеството в Европа”, коментира Крумова.

Вицепремиерът посочи, че създаването на благоприятна бизнес среда е ключов приоритет за страната ни и предпоставка за развитието на устойчив икономически растеж. По думите й в последните години България се превръща в уверен и сигурен иноватор и високотехнологичен хъб за предприемачество в Югоизточна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
... взимали се високи заплати............................Бих казал даже заплати и .... хайде да ги наречем странични доходи за благозвучие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Vesko94
преди 7 години
Истерия, граничеща с психично разстройство е това с фондовете. Дори гледах репортаж, че масово студенти решават да записват магистратури в направление "Управление на проекти". Казват, че било перспективно, взима ли се високи заплати :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
За това спиране на евросредствата се говори, като че ли ще ни спрат въздуха за дишане. В такъв ужас и такава тотална зависимост сме изпаднали. По-зле сме и от наркомани по отношение на евросредствата. Все едно ако ги спрат и на мига всички без изключение ще умрем в ужасни мъки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Папото е гарантирано , а Инвестора...за който слушка , както и преди !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Веск
преди 7 години
А бе ние сме евромангъри бе. То членството ни е заради едните фондове. Като фалшиви *** телкаджии сме за евробюджета. Порочна герберска практика. Стига. Бзсмислените проект трябва да се спрат, а да се ползват пари само за проекти носещи ръст на БВП. Това ни трябва - да съкртим дистанцията с развитите икономики. За миналата година спад има в индустрия и селското стопанство. ПОВТАРЯМ СПАД В ИНДУСТРИЯ И СЕЛСКО СТОП. ПРИ ТОВА И СПАД В ИНВЕСТИЦИИТЕ. Този бутафорен ръст 3.4 процента е услуги. Жална ни майка. Реалната икономика дава параметри за криза. Я да повторя - РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА ДАВА ПРИЗНАЦИ ЗА КРИЗА. Някой може и да ме разбере. Дисбаланси, безполезни проекти, обезлюдяване, корупция, калинки, прикрита идеално еврокражба, сива икономика, да не продължавам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още