IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Герджиков е уверил зърнопроизводители, че смените в ДФЗ няма да спрат плащанията

Премиерът се срещна с представители на НАЗ

15:21 | 03.02.17 г.
<p class="Normal26" style="line-height:13.0pt">
	<em><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial, sans-serif; color: rgb(102, 102, 102); background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Снимка: О

Снимка: О

В Държавен фонд „Земеделие“ няма да бъдат правени смени, които да възпрепятстват хода на плащанията – това е уверил зърнопроизводителите премиерът Огнян Герджиков.

След промените в ръководството на Фонда Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) имаше опасения, че е възможно да се провали тазгодишната кампания за директни плащания за обработваема площ.

Министър-председателят е приел  ръководителите на НАЗ по тяхна молба, съобщиха от пресцентъра на МС.

Председателят на Асоциацията Светослав Русалов е коментирал на срещата, че производителите са сериозно притеснени да не се стигне до промяна в графиците на европейските плащания след оставката на шефа на ДФЗ.

„Заявих, че съм привърженик на приемствеността и противник на безцелните кадрови рокади. Имам уверението на министър Бозуков, че няма да бъдат правени смени, които да възпрепятстват хода на плащанията“, е уверил зърнопроизводителите Огнян Герджиков.

Той се е ангажирал да не бъдат допуснати сътресения в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още