IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът ще заседава извънредно утре

В дневния ред са включени Законът за концесиите и Законът за устройство на територията

13:55 | 23.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева свиква извънредно заседание на 24 януари от 12 часа, съобщават от парламента. 

Това се случва по искане на една пета от народните представители.

В дневния ред е включено второто четене на законопроект за концесиите, второто четене на промени в Закона за правната помощ, в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража и в Закона за устройство на територията. В програмата на извънредното заседание е и второто четене на промени в Закона за държавната собственост, в Гражданския процесуален кодекс и в Закона за задълженията и договорите.

На 20 януари 50 депутати от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БСП, АБВ, БДЦ - Народен съюз и "Атака" внесоха в деловодството на Народното събрание искане за свикване на извънредно пленарно заседание на 24 януари.

Очаква се президентът Румен Радев да се произнесе за разпускането на парламента към края на седмицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 6
Radoslava
преди 7 години
Нямаше нужда от прибързаното изявление на г-мн Радев за разпускането на парламента. Има важна работа за вършене, можеше парламента да остане да работи още 2-3 месеца за да се приключат спешните задачи, а сега трябва да се работи на пожар. В петък толкова бързо четяха текстовете на законите които приемат от трибуната, че почти нищо не се разбираше, което не е нормално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още