IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАБХ унищожи тон и половина храни по празниците

Инспекторите откриха продукти с изтекъл срок на годност или без документи

11:25 | 11.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над тон и половина храни е унищожила Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) при проверките за Коледните и Новогодишни празници. 

Инспекторите към Агенцията са извършили общо 2254 извънредни проверки. От тях 430 са в производствени предприятия, 1664 в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене и 184 в складове за търговия на едро, съобщи Агенцията.

Най-често констатираните нарушения са несъответствия по сграден фонд и оборудване, предлагане на храни с изтекъл срок на годност, нерегламентирана продажба на храни - предимно от животински произход, неправилно етикетиране, некоректно и нередовно водени записи по системите за управление на безопасността на храните, нередовни здравни книжки на персонала.

Инспектори в Бургас са бракували и насочили за унищожаване 1325 кг сухо мляко с изтекъл срок на годност.

Унищожени са продукти от животински произход с изтекъл срок на годност или без документи в Пазарджик, Пловдив, София област и Стара Загора.

Съставени са 31 акта и са направени  103 предписания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още