IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР разширява мерките за сигурност около Нова година

Ще има повече охрана в курортите, както и на места като гари и летища

14:41 | 30.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

МВР разширява мерките за сигурност в дните около Нова година. Във връзка с новогодишните празници на жп и автогарите, летищата и в зимните курорти ще има засилено полицейско присъствие и проверки. Това обяви на брифинг в Министерството на вътрешните работи ресорният министър в оставка Румяна Бъчварова след заседание на Консултативната група към Съвета по сигурността при Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус“.

Предвид предстоящото струпване на голям брой български и чужди граждани за посрещане на новата година мерките за сигурност се разширяват - ще се прилагат по отношение на железопътни и автогари, летища и големи зимни курорти, както и на всички места, посещавани от големи групи хора - новогодишни концерти на открито, базари и тържества.

„Засилените мерки ще се изразят в повишено присъствие на служителите на МВР, както и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили“, обясни Бъчварова.

„Уведомяват се кметовете на общини, в които се очаква голям брой посетители, туристическите и хотелиерските браншови организации“, посочи Румяна Бъчварова.

Става въпрос за кметовете на Банско, Разлог, Смолян, Пампорово, Самоков и София.

„По-високата бдителност на гражданите по отношение на подозрително поведение и действия на непознати лица, както и на оставени без надзор багажи ще бъде от изключителна помощ за органите на реда“, коментира още Румяна Бъчварова.

Тя поясни, че сигнали могат да се подават в Районните управления на МВР, на телефон 112 или на телефоните на Националния контратерористичен център, които са 02/814 70 70.

И сектор "туризъм" вече е ангажиран с въведения жълт код за сигурност у нас, стана ясно от думите на Бъчварова, цитирана от БТА. Към настоящия момент службите за сигурност не разполагат с конкретна информация за заплаха от терористична дейност на територията на страната. 

Вижте още във видеото



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още