IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов и Орбан ще уточняват позициите си за мигрантите на среща в София

Българският премиер проведе телефонни разговори с Ангела Меркел, Виктор Орбан и Александър Вучич във връзка със срещата на върха в Братислава

09:56 | 09.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Огратата по границата ни с Турция. Снимка: <em>Министерски съвет</em></p>

Огратата по границата ни с Турция. Снимка: Министерски съвет

Унгарският премиер Виктор Орбан ще пристигне на официално посещение в София на 13 и 14 септември, съобщиха от правителствената пресслужба. Заедно с българския премиер Бойко Борисов двамата ще посетят част от преградните съоръжения на границата ни с Турция.

Посещението е договорено по време на телефонен разговор в четвъртък, става ясно от съобщението на Министерския съвет. По време на разговорa Бойко Борисов и Виктор Орбан са дискутирали още състоянието на ЕС след вота на британците за излизането на страната от общността.

Разговорът и срещата са подготовка за заседанието на лидерите на ЕС, насрочено за 16 септември в Братислава.
Във връзка с това заседание българският премиер е провел телефонен разговори и с германския канцлер Ангела Меркел и с премиера на Сърбия Александър Вучич, допълват още от МС.

Основната тема на форума ще бъде мигрантската криза в Европа и намирането на единно европейско решение.
ЕС и Турция трябва взаимно да решат проблемите си, е позицията на България във връзка с темата. Всички държави пък трябва солидарно да положат усилия за изпълнение и постигане на постигнатите до момента договорености и поети ангажименти.

Трябва да има и адекватна защита на външните граници, е коментирал още Бойко Борисов при разговорите си с другите европейски лидери в четвъртък. 

В края на август българският премиер имаше последователни срещи с премиера на Турция Бинали Йълдъръм и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, а ден по-късно - в Берлин с канцлера на Германия Ангела Меркел и лидерите на Вишеградската четворка. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Айдееее и Унгария ще излиза от ЕС. Бойко води "Дейвид" да гледа оградата и човека като видя какво са направили, се прибра в Лондон и решиха да излизат от ЕС :D сега и Орбан :)))А иначе, Бойко щял да му каже "Ако искате мнението ми, питайте Меркел" :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още