IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доста български компании са били финансирани от стартъп платформи

Няма значение от коя държава си, важното е да имаш готина идея, заяви Генадий Воробьов от Българската асоциация за дигитален маркетинг

10:07 | 22.08.16 г. 1
Доста български компании са били финансирани от стартъп платформи

Доста български компании са били финансирани от стартъп платформи, заяви пред  Bloomberg TV Bulgaria Генадий Воробьов от Българската асоциация за дигитален маркетинг (БАДМ).

Воробьов коментира възможностите на т. нар. краудфъндинг, който по думите му е интелигентен и съвременен начин да бъдат намерени средства за финасиране на нов бизнес. 

Тази дейност се базира на платформи като социални проекти, конкретни сайтове, където можеш да кандидатстваш, да опишеш своя бизнес модел и да се надяваш на интерес от инвеститорите към твоя проект.

Няма значение от коя държава си, важното е да имаш готина идея, каза Воробьов.

Той посочи обаче, че във финансирането на такива начинания има голяма доза риск, тъй като 80% от стартъпите се провалят.

Най-удачният вариант е да бъде представен работещ бизнес модел. Така човек може да покаже с отчети, че продуктът вече е позициониран добре на някакъв конкурентен пазар и съответният бизнес има клиенти. 

Понякога се реализират сделки за милиони, заяви Воробьов.

Вижте още във видеото:

Можете да гледате още в Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Тези статии "Каза пред блумбърг ТВ" са ви голяма боза инвесторе. Тук постоянно се бърка крауд фъндинг с рисково инвестиране, което НЕ Е едно и също. Крауд фъндинга ИЗОБЩО НЕ Е инвестиране, а даряване. Човека си поства някаква идея и казва, ако някои иска да ми ДАРИ за осъществяване на тази кауза. КРАУДа дава по долар-два, ако каузата му се види смислена БЕЗ ДА ЧАКА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ!!!Ето, отиваме на https://***.gofundme.com/questions/ и четем... не се среща нито веднъж думата INVESTMENT или INVEST или INVESTOR! Навсякъде си пише DONATION, DONATE, DONOR
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още