IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планира се създаването на национална мрежа за инкубатори до 2020 г.

Организациите ще подпомагат предприемачеството и ще предоставят консултантски услуги на стартиращи предприятия

13:18 | 10.08.16 г.
Планира се създаването на национална мрежа за инкубатори до 2020 г.

Национална мрежа от инкубатори за бизнес ще се развива в България в периода 2017-2020 г., реши правителството на днешното си заседание.

Мярката е част от плана за действие „Предприемачество 2020 - България“, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Мрежата от бизнес центрове ще включва организации, които подпомагат предприемачеството и предоставят широк набор от информационни и консултантски услуги за стартиращи и съществуващи фирми, пояснява се в съобщението.

Водеща организация и координатор на мрежата ще бъде Министерството на икономиката чрез Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

В рамките на мрежата се предвижда да се предоставят пакетни услуги в няколко категории, чрез които ще може да се прави бизнес оценка на малките и средните предприятия, включително оценка на иновационния им капацитет.

Предвижда се да се организират и обучения, да се прави бизнес планиране, да се дава информация за достъп до капитал, за достъп до обществени поръчки, за оперативните програми, за търговски мисии и изложения и т.н.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още