IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изборът на нов председател на КФН във фокуса през седмицата

Депутатите имат пет дни да издигат кандидати за поста

09:36 | 18.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Изборът на нов председател на КФН във фокуса през седмицата

Депутатите и парламентарните групи имат пет дни да предлагат кандидати за нов председател на Комисията за финансов надзор (КФН).

Изборът на нов председател на КФН се налага, тъй като мандатът на сегашния Стоян Мавродиев е изтекъл на 18 юни 2016 г.

Съгласно приетите миналия петък процедурни правила за избор на председател на КФН кандидатите трябва да притежават добра професионална репутация и да отговарят на изискването за трудов и/или служебен стаж по специалността не по-малко от пет години в сферата на правото, икономиката или финансите през последните десет години. Кандидатите за поста подлежат и на проверка за принадлежност към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Допуснатите кандидати ще бъдат изслушани в бюджетната комисия, а след това предложени за гласуване в пленарната зала по азбучен ред. За избран ще се счита кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

На 22 юли (петък) Българската народна банка (БНБ) ще публикува тримесечни финансови сметки за сектор "Държавно управление" за периода януари – март 2016 г.

През седмицата ще се проведат и общи събрания на ЦБА Асет Мениджмънт АД (18 юли) и Атоменергоремонт АД (22 юли). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още