IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините ще могат да подават до три проекта за инфраструктура по ПРСР

Приоритет са главните улици в селата и водоснабдителните системи

17:29 | 05.07.16 г.
Общините ще могат да подават до три проекта за инфраструктура по ПРСР

Общините в селските райони ще могат да кандидатстват за финансиране с до три проекта за малка по мащаби инфраструктура по Програмата за развитите на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Това заяви зам.-министърът на земеделието Васил Грудев по време на заседание на Комитета по наблюдение на Програмата, който разгледа прилагането на подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура", информира агроминистерството.

Ограничението ще бъде вписано в заповедта за прием, който се очаква да стартира в края на август. 

За дейности, свързани със социална, образователна и културна инфраструктура, в един проект ще може да бъде включен само един обект.  

За инвестиции за строителство или рехабилитация на нови или съществуващи пътища и съоръжения ще се подпомагат проекти, получили минимален брой от 20 точки.

Най-важният критерий при пътищата е броят на населението, което ще се възползва от подобрените основни услуги. Следващият по важност  критерий е инфраструктура, обслужваща общини с високо ниво на безработица.

Общините от Северозападния район ще получат максимален брой точки за високо ниво на безработица, тъй като в 80% от тях тя е на нива над 40%, каза още Грудев.

На заседанието са гласувани и критериите за подбор на проектни предложения за инвестиции за строителство или рехабилитация на нови и съществуващи улици, тротоари и съоръжения към тях. Приоритет в новия програмен период ще бъдат главните улици в селата.

По подмярка 7.2 ще бъдат изградени и водоснабдителни системи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още