IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Метрополитен" продължава с процедурите за изграждане на депо "Земляне"

Дружеството обяви обществена поръчка за консултантска услуга

17:08 | 09.06.16 г.
"Метрополитен" продължава с процедурите за изграждане на депо "Земляне"

Столичното общинско дружество „Метрополитен“ продължава с процедурата за изграждането на метродепото „Земляне“, което е част от третата линия на метрото в София.

В регистъра на Агенцията за обществени поръчки е публикувано обявление за инженерно-консултантски услуги за изграждането на депото.

Търгът за самото депо „Метрополитен“ обяви в края на март.

Депо „Земляне“ е част от първия етап от проекта за третия метродиаметър. Основно депо за линията ще е бъдещото депо „Враждебна“, което обаче ще се реализира на по-късен етап от проекта.

Предвижда се депото да бъде на две нива, с ремонтно хале и гаражно хале, както и автобусен паркинг под самото депо.

Консултантът ще отговаря и за участъка от метрото, където ще бъде връзката с депото „Земляне“, както и за системата за телекомуникационно управление на влаковото движение, транспортно-комуникационната система, интегрираната радио-комуникационна система и системата за централизиран контрол и управление на тяговото електрозахранване.

Консултантите трябва да направят оценките за съответствие на проектите за изпълнение на метродепото и съответния му метроучастък, да координират строителния процес и изпитанията на подобектите, както и да осигурят издаването на всички документи по време на проектирането, строителството и въвеждането на подобектите в експлоатация.

Прогнозната стойност на поръчката е 4 млн. лева, а крайният срок за подаване на документи - 11 юли. Отварянето на офертите е предвидено за 12 юли.

От документацията за поръчката става ясно, че същият консултант маже да работи и по участък от метрото с четири станции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още