IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска строителна компания проявява интерес към концесията на Летище Пловдив

Представители на China Construction още следващата седмица ще посетят България

10:28 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Летище &nbsp;Пловдив</em></p>

Снимка: Летище  Пловдив

Голямата строителна китайска компания China Construction проявява сериозен инвеститорски интерес към отдаването на концесия на летището в Пловдив. Аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал по световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа.

Това е станало ясно на среща между делегация на ГЕРБ, водена от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. Делегацията е на работно посещение в Китай, съобщи пресцентърът на партията. 

По време на срещата представителите на China Construction са обявили, че още следващата седмица ще посетят България и спешно ще се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с техническите характеристики на летището в Пловдив.

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова е заявила, че концесията предлага много атрактивни възможности пред бъдещия инвеститор, защото летището в Пловдив се намира на стратегическо място
както в България, така и на пътя между Азия и Европа.

„Покрай самото летище минава автомагистрала „Тракия“, а само на километри от летището тя се свързва с автомагистрала „Марица“, която стига до границата с Турция. Само на 60 километра от Пловдив е Хасково -двете области заедно формират изключително привлекателната за инвеститори икономическа зона „Тракия“, е заявила Стоянова.

Цветан Цветанов е представил възможностите за инвестиции и в други региони на България.

Българската делегация е информирала и за промените в законодателството за концесиите.

 


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още