IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 хил. туристи са посетили Стара Загора през 2015 г.

Градът е домакин на първото издание на Международния фестивал "България посреща вкусовете на света"

15:31 | 12.05.16 г.
100 хил. туристи са посетили Стара Загора през 2015 г.

100 хил. туристи са посетили Стара Загора през 2015 година, съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на Международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света, който се провежда в града.

Спрямо 2014 година посетителите на Стара Загора се увеличават с 5%. С 20% повече са чуждестранните туристи, каза още Георгиева, цитирана от пресцентъра на община Стара Загора.

Сред атракциите, които привличат интереса на туристите, са неолитните жилища, форумът „Августа Траяна“, Регионалният исторически музей, както и Старозагорската опера.

Кулинарният фестивал „България посреща вкусовете на света“ е продължение на онлайн кампанията „Мислиш си, че познаваш България“ на Министерството на туризма. Събитието стартира от Стара Загора, а по-късно ще посети и Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Благоевград, Велико Търново и София. На фестивала се представят традиционни ястия и напитки от над 20 държави.

Една от основните цели на инициативата е да бъдат набрани средства за различни благотворителни каузи. Приходите от фестивала в Стара Загора ще бъдат използвани за закупуване на оборудване за линейки на спешната помощ в града. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още