IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК предлага организация на автошколите да регулира обученията

Към нея могат да бъдат прехвърлени вътрешните изпити

17:21 | 19.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Организация, обединяваща автошколите, да организира съвместно регулиране на обученията на кандидат-шофьорите. Това предлага Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която прегледа нормативната уредба в сектора и съответствието й с правилата на конкуренцията. Производството е образувано през 2015 г. по инициатива на КЗК. 

Според Комисията, по този начин би могло да се постигне по-голяма ангажираност от страна на автошколите - членове на организацията, както и по-адекватен контрол върху осъществяваната от тях стопанска дейност. 

КЗК допълва, че би могло също така да се разгледа възможността, при която т. нар. „вътрешни изпити“ да бъдат организирани и провеждани от самата организация.

По този начин резултатите от вътрешните изпити на кандидатите биха могли да бъдат съпоставени и съответно да се направят изводи за качеството на обучението на различните автошколи, препоръчва Комисията.

За да се осъществят тези предложения, са необходими промени в нормативна уредба.

Комисията настоява за стриктно и недискриминационно провеждане на изпитите за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още