IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговското салдо и инфлацията приковават вниманието през седмицата

В понеделник ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество, а в четвъртък - Консултативният съвет за национална сигурност на тема киберсигурност

09:13 | 11.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търговското салдо и инфлацията приковават вниманието през седмицата

Външната търговия на България към края на февруари и инфлацията през март привличат вниманието през новата седмица.

В понеделник (11 април) в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В дневния ред на социално-икономическите партньори е предвидено да бъдат разгледани Закон за изменение и допълнение на Закона за МВР и анализ от прилагането на разпоредбата на чл. 114 а от Кодекса на труда.

Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за вноса и износа на България през февруари.

От националната статистика очакваме информация, касаеща местата за настаняване през февруари.

В първия ден от новата седмица ще се проведе общото събрание на акционерите на Кредисимо АД, на което ще се обсъжда желанието на компанията да бъде делистната.

Във вторник (12 април) НСИ ще оповести данни за инфлацията през март.

За сряда (13 април) няма предвидени събития.

За четвъртък (14 април) държавният глава Росен Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Той ще заседава от 10 часа на „Дондуков“ 2, като темата е „Национална политика за осигуряване на киберсигурност“.

Участниците в КСНС ще обсъдят доклад на тема „Национална политика за осигуряване на киберсигурност. Изграждане на система, нормативно и финансово осигурена, за киберсигурност, защита и противодействие на кибератаки“, както и доклади относно „Организационни, функционални и ресурсни способности за противодействие на кибератаки“.

На този ден акционерите на Сити Пропъртис АДСИЦ имат събрание.

В петък (15 април) Българска народна банка (БНБ) ще публикува редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален. От него ще разберем какъв е бил размерът на свръхрезервите в банковата система през февруари.

От НСИ очакваме данни за инвестиционна активност в промишлеността към март 2016 г. и годишни данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата и населението и окончателни данни за демографските процеси през 2015 г.

В края на седмицата, по традиция, очакваме доклада на синдиците на Корпоративна търговска банка.

За петък са насрочени общите събрания на акционерите на Фонд за инвестиции в недвижими имоти - ФИНИ АДСИЦ, Тракийски памук АД, ЗСК-Лозово АД и Рой Пропърти Фънд АДСИЦ.

В събота (16 април) пък ще се съберат акционерите на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още