IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оръжейни предприятия стават обекти от националната сигурност

Министерският съвет направи промени в постановление, касаещо обектите и дейностите от стратегическо значение

13:26 | 16.03.16 г.
Оръжейни предприятия стават обекти от националната сигурност

Предприятия от отбранителната индустрия ще станат част от списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. Това ще стане с промени в правителствено постановление, одобрени днес по време на заседанието на Министерския съвет.

Като цяло в списъка са включени административни, промишлени, транспортни и комуникационни обекти, от чието нормално функциониране зависи дейността на органите на държавното управление и работата на основните отрасли на икономиката на страната, посочват от правителствената пресслужба.

С промените към тях се добавя нов сектор – „Икономика“, в който се включват две стратегически дейности – производство и съхранение на продукти, свързани с отбраната, и износ на продукти, свързани с отбраната.

Така списъкът ще бъде обновен с „ВМЗ“ – Сопот, „Арсенал“– Казанлък, „Дунарит“ – Русе, „Емко“ – София, „Оптикс“ – София, „Оптикоелектрон Груп“ – Панагюрище, „Авионамс“ – Пловдив, „Аркус“ – Лясковец, „Самел-90“ – Самоков, „Експал България“ – Габрово, и „Черно море“ – Варна.

Съгласно постановлението ръководителите на стратегически обекти, съответно възлагащите стратегически дейности, отговарят за изпълнението на мерките за защитата им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още