IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов се обяви против задължителното гласуване

Премиерът призова предприемачите да бъдат по-активни в инвестирането

15:15 | 13.03.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов се обяви против задължителното гласуване

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е против задължителното гласуване на избори, но смята, че когато се управлява в коалиция, трябва да се подкрепят предложения на партньорите. Той коментира това в Хасково на днешния църковен празник Неделя Сиропустна, наричан още Сирни Заговезни или Прошка, предаде БТА.

На форум на организацията на предприемачите в ГЕРБ премиерът изказа благодарност към всички, които се включиха в събирането и изпращането на хуманитарната помощ от страната ни за мигрантите от бежански лагер в Гърция и добави, че се подготвя изпращането и на хранителни стоки. 

Борисов говори пред участниците в срещата за усвояването на европейските фондове, изпълнението на големи инфраструктурни проекти, както и за възможностите за развитие на икономиката, като призова предприемачите да бъдат по-активни в инвестирането.

Той коментира и демографската криза, но посочи, че основна задача на всеки трябва да бъде недопускането на толкова много жертви в пътнотранспортните произшествия. По думите му около 700 души годишно загиват в катастрофи, като това са предимно млади хора в трудоспособна възраст, а в пъти повече са ранените, които остават инвалиди за цял живот.

Според него, непрекъснатите конфликти "нищо добро не дават на държавата". Като пример посочи протестите срещу забраната за къмпингуване, както и конфликтът между спортисти и еколози за развитието на скизоната в Банско. Той смята, че засегнатите страни трябва да разговарят и да намерят общо решение.

"Тази конфронтация и омраза, която се шири непрекъснато, не помага на никого. Накрая не се случва нищо положително, а искаме да се гради, да става по-добро", отбеляза министър-председателят.

По повод днешния празник той коментира: "На всички - ако нещо сме сгрешили, да ни простите. Ние също ви прощаваме, но не за всичко - все пак да не останете с грешни впечатления".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Задължителното гласуване е в най-голяма вреда за мафията, която манипулира българската политика чрез купения вот.Или викаш тея фашисти са от нашите и затова са добри.А жалките шутове от РБ скоро няма да ги има независимо с или без задължително гласуване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 3
kane
преди 8 години
задължителното гласуване е САМО от полза за РБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
pepince
преди 8 години
Боце е джУлезен...като пернишки винкел :) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
Кой въобще се интересува от мнението на пожарникарО?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
aldy
преди 8 години
Освен че сме опашкари в Европа, но ще се наредим и при ония 4-5 държави в света със задължително гласуване. При наличието на 1 милион "мъртви души", за които има #КОЙ да се грижи да гласуват и да им вземе субсидията. Основната причина за явно мафиотското искане за задължително гласуване, противоречащо при това на Конституцията, са парите за партиите, зависими от броя на гласувалите. В Страната на окончателно победилата Мафия, закони и Конституция не предат пред целесъобразността на момента.Бочката отново шикалкави, както обикновено, и накрая ще се изтакова на метеното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
VicKing
преди 8 години
че кой си подритва паничката от която яде?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
bgMan
преди 8 години
Лошо Борисов, лошо.Още ли не можеш да се еманципираш от мафията дето 27 години проваля българския политически живот чрез купения вот?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още