IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цвятко Георгиев: 20-те заплати при пенсиониране не мотивират служителите в МВР

Заместник-министърът смята, че е по-добре веднага да бъдат подобрени условията на труд

13:40 | 06.03.16 г. 2
Цвятко Георгиев: 20-те заплати при пенсиониране не мотивират служителите в МВР

Законовите промени няма да засегнат доходите на служителите в МВР, а предвиждат механизми за подобряване управлението в системата, заяви в ефира на БНР заместник- министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев.

По думите му реформите и промените винаги създават тревожност, но те вече са крайно необходими.

Според Георгиев 20-те заплати при пенсиониране не мотивират служителите да работят по-добре. Ето защо е по-удачно те да са добре платени докато работят, а не да чакат да получат въпросните 20 заплати, когато се пенсионират.

Заместник-министътът смята, че подобряването на условията на труд веднага ще е достатъчно добър мотивационен механизъм.

„Служителите на различни равнища в МВР много добре разбират, че трябва да се направи реформа. Има неща, които не могат да се отлагат. Отлагането им отново ще ни завърти в онзи омагьосан кръг МВР всяка година да иска актуализация на бюджета си", коментира още той.

Във връзка с оцененото като успешно съвместно учение на армия, жандармерия и гранична полиция, Георгиев заяви, че подготвеността трябва да се тества в симулативна среда чрез разработването на сценарии. По този начин подготвеността при реална ситуация е много по-голяма, тъй като ученията показват слабите страни, а действията на отделните структури могат да бъдат подобрени.

Заместник-министърът коментира, че охраната на държавната граница остава както досега. По думите му проиграните сценарии са за ситуации, в които има увеличаване на миграционния поток и кризи, свързани с тях. Според него работата на службите по разбиването на каналите за трафик на хора се подобрява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
realista
преди 8 години
Като гледами и заплатите на депутите не ги мотивират да работат повече, ама непрестанно се повишават. Къде е справедливостта?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
ivan_ivanov601
преди 8 години
СЪГЛАСЕН СЪМ ДА РАБОТЯ И БЕЗ ЗАПЛАТИТЕ И ОТПУСКИТЕ - КАКТО Е ПО КТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още