IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички гранични пунктове с Гърция са затворени за движение

Близо месец ситуацията по българо-гръцката граница е усложнена

12:17 | 20.02.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Затворени за движение са всички гранични пунктове с Гърция - "Кулата-Промахон", "Илинден-Ексохи", "Капитан Петко войвода-Орменион", "Златоград-Термес", "Ивайловград-Кипринос" и "Маказа-Нимфея", съобщиха от пресцентъра на МВР, цитиран от Dnes.bg.

Очаква се към 13.00 часа на "Кулата" областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и транспортният министър Ивайло Московски да се срещнат с представители на синдикатите на фермерите и стачния комитет от гръцка страна. 

Близо месец ситуацията по българо-гръцката граница е усложнена. Заради неспазените обещания от страна на гръцките фермери, които бяха обявили график за пропускане на камиони, българските превозвачи обявиха контраблокада. 

Повече от четири дни продължава двойната блокада на ГКПП "Кулата-Промахон". В четвъртък бяха затворени "Илинден-Ексохи", "Капитан Петко войвода-Орменион" и "Маказа-Нимфея".

Вчера българските превозвачи блокираха "Златоград-Термес" и "Ивайловград-Кипринос". Контраблокадата ще бъде докрай - докато гръцките фермери не отворят окончателно граничните пунктове.

В петък българският парламент ни прие единодушно декларация във връзка с кризата на българо-гръцката граница, предизвикана от блокадите на гръцките фермери. С документа народните представители призовават отговорните български институции да продължат усилията за решаване на проблема, а Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу Гърция.

Още новини по темата четете на DNES.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Българина си е *** и всичко прави на инат. Не е чудно че все е беден и преебан :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
gabarduk
преди 8 години
правилно, сега не им пука и могат да стоят дълго. трябва когато на тях не им е изгодно. шофьорите ще махнат блокадата когато и фермерите освободят - защо? за да може догодина пак да затворят.единственото решение е ултиматум.ИЛИ ОТВАРЯТ ВЕДНАГА ИЛИ 1 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕНА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Трябва да ги затворят, когато гърците започнат да си събират реколтата от земеделските култури. Само тогава онези м-р.ъ-с-н-и, г-а-д.н-и византийци могат да разберат, че българите не са т-ъ-п.о и п.р-о-с-т.о племе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още