IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депозитите, кредитите и лихвите на фокус през седмицата

В понеделник ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество

09:08 | 22.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Депозитите, кредитите и лихвите на фокус през седмицата

През новата седмица на фокус ще бъдат спестяванията на населението, кредитите, раздадени от банките през януари, както и лихвените проценти по депозитите и по заемите.

В понеделник (22 февруари) от 16 часа в сградата на Министерски съвет (МС) ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). В дневния ред на социално-икономическите партньори е предвидено да бъде разгледан проектът на постановление на МС съвет за изменение и допълнение на Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски.

Очаква се да бъдат обсъдени и три проекта на закони – за държавния служител, предлаган от кабинета, и два за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, предложени от народни представители. В предварителния дневен ред е включен и избор на заместник-председатели на НСТС.

На този ден акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ се очаква да гласуват обратния сплит.

Събрание имат и акционерите на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ.

Във вторник (23 февруари) Българска народна банка (БНБ) ще публикува своята парична статистика. От нея ще разберем повече за депозитите, кредитите и лошите заеми през януари.

Националният статистически институт (НСИ) ще изнесе данни за индексите на оборота в услугите, на цените в селското стопанство и информация за разходите за придобиване на дълготрайни материални активи за четвъртото тримесечие на 2015 г.

На този ден ще заседават акционерите на Регала Инвест АД.

В сряда (24 февруари) това ще направят акционерите на Индъстри Дивелъпмънт Холдинг АД.

НСИ ще публикува годишни данни, касаещи местата за настаняване през 2015 г.

В четвъртък (25 февруари) БНБ ще оповести лихвената статистика. От нея ще получим информация за лихвите по кредитите и депозитите през януари.

В петък (26 февруари) НСИ ще представи данни за сектор „Транспорт“ (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) и за пощенските услуги през четвъртото тримесечие на 2015 г.

БНБ ще изнесе информация за брутния външен дълг през 2015 г.

В последния работен ден от седмицата акционерите на Пи Ар Си АДСИЦ и Свинекомплекс Николово АД ще проведат своите общи събрания.

Синдиците на Корпоративна търговска банка ще оповестят седмичния отчет за дейността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
skeptika
преди 8 години
готвите ли се за Отрицателни лихви по Депозитите ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още