IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При ръст на приходите в бюджета ще се ремонтират Аспаруховият мост и тунелите на Хемус

За първата фаза на ремонта на Аспаруховия мост са необходими 3 млн. лева, съобщи регионалният министър

18:38 | 28.01.16 г.
При ръст на приходите в бюджета ще се ремонтират Аспаруховият мост и тунелите на Хемус

Ако приходите в бюджета се увеличават, през тази година ще започне ремонтът на Аспаруховия мост във Варна и на тунелите "Витиня", "Елешница" и "Топли дол" на магистрала "Хемус".

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която откри рехабилитиран водопровод в морската ни столица.

Павлова изпъкна, че в момента се наблюдава ръст на постъпленията в хазната благодарение на усилията на приходните агенции в областта на контрабандата, съобщават от пресцентъра на регионалното министерство.

За първата фаза от ремонта на Аспаруховия мост, която включва първия мост и подхода, който е най-стар и в най-компрометирано състояние, са необходими около 3 млн. лева.

Частично ще може да се работи и по рехабилитация на пътя за Златни пясъци, каза министърът.

Ще търсим допълнително финансиране според възможностите на бюджета и за останалите приоритетни проекти в областта на пътната инфраструктура на територията на цялата страна, каза още Павлова. Става въпрос за тунелите и виадуктите, за които няма разработена програма.

Регионалният министър припомни, че през миналата година бяха предоставени 100 млн. лева от бюджета за ремонт на най-рисковите виадукти на магистралите „Тракия“ и „Хемус“. През тази година ще се разчита на бюджетно финансиране за ремонта на тунелите „Витиня“, „Елешница“ и „Топли дол“, където трябва да се подменят изолациите и осветлението.

На въпрос, свързан с оплаквания по отношение на осветлението на пътен възел „Димитровград“, министър Павлова отговори, че проблем има както на него, така и на един от пътните възли на магистрала „Струма“, където е откраднат електрически стълб.

Проблемът при Димитровград касае присъединяването на част от стълбовете, но постепенно ще бъде разрешен от Агенция „Пътна инфраструктура“, посочи министърът.

Лиляна Павлова каза още, че през тази година през бюджета регионалното министерство ще осигури 20 млн. лева  за изпълнение на проекти на общини с големи проблеми във водоснабдяването. През следващите два месеца ще бъде разработена специална програма, в която ще бъдат фиксирани най-приоритетните дейности, предава БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още