IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕСО търси одитор за изпълнението на мерките в Плана за инвестициите

Операторът на електропреносната мрежа очаква оферти за изпълнението на два проекта за въздушни линии

17:31 | 18.01.16 г.
ЕСО търси одитор за изпълнението на мерките в Плана за инвестициите

Електроенергийният системен оператор (ЕСО) търси одитор, който да направи оценка на изпълнението на дейностите по Националния план за инвестиции (2013 – 2020 година), става ясно от съобщение на страницата на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Кандидатите трябва да анализират два от инвестиционните проекти на ЕСО – реконструкцията на въздушната линия от 110 киловолта от подстанция „Айтос“ до подстанция „Карнобат“ и за изграждането на нова въздушна линия „Магура – Видбол“.

Индикативната стойност на поръчката е 6 хил. лева без ДДС, става ясно още от обявата. Срокът за подаване на офертите е до 5 февруари.

Националният план за инвестиции (2013 – 2020) е изготвен за финансиране на проекти в областта на енергетиката, които да гарантират модернизация на инфраструктурата за чисти технологии.

Планът беше изготвен във връзка с ползваната от България дерогация на европейското законодателство за премахването на безплатните квоти за парникови газове в ЕС от 2013 година. Според правилата страните, които изпълняват условията за изключение могат преходно да разпределят квоти, но с цел 100% аукционни продажби на квотите през 2020 година.

Всяка година до 31 януари министърът на енергетиката трябва да внесе в Европейската комисия доклад за изпълнението на действията по него през предходната година.

Документът се базира на отчетите на енергийните предприятия, които са извършили дейности по плана. С доклада енергийното министерство трябва да направи оценка и за намаляването на обема на емисиите парникови газови във връзка с изпълнението на заложените в плана действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още