IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Самолет бе приземен в Бургас заради сигнал за бомба*

Машината е пътувала от Варшава за египетския курорт Хургада

08:56 | 19.11.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Самолет бе приземен в Бургас заради сигнал за бомба*

Пътнически самолет беше приземен принудително на летището в Бургас заради бомбена заплаха тази сутрин.

Сигналът за поставено взривно устройство е бил подаден от пасажер. Самолетът е бил приземен към 5:40 сутринта, а пътниците са изведени, съобщиха от МВР.

Машината е пътувала от Варшава за египетския курорт Хургада. Самолетът в момента се проверява, той е на отдалечена стоянка и засега всичко е спокойно.

На борда на самолета е имало 161 пътници. В момента те са настанени в една от залите на бургаското летище в изчакване на проверката, която трябва да бъде извършена на летателната машина, съобщи за "24 часа" кметът на Бургас Димитър Николов, който е на летището.

"Хората са настанени на топло, даваме им вода и кафе. Изчаква се спецекип от София, който да извърши проверка на машината", допълни кметът.

"Самолетът е на място, установено по процедура в такива ситуации - има специализирано място, което да е безопасно за сгради и съоръжения при информация за незаконна намеса в гражданската авиация, допълни и шефът на летището Георги Чепилски.

В момента летището е блокирано и охраната допуска само служебни коли.

Пасажерът, който заяви, че носи бомба на борда на самолет за Хургада, приземен аварийно на бургаското летище, все още не е свален от машината, съобщиха междувременно източници на Dnes.bg.

По тяхна информация не е ясно дали мъжът е употребил алкохол, тъй като все още не е тестван. Същевременно от Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха, че полякът, подал сигнал за бомба на кацналия в Бургас самолет, е употребил алкохол.

На борда на самолета от Варшава за Хургада е имало доста жени и деца. Към момента предстои те да бъдат разпитани.

*Актуализирано в 9.30 часа!

 Още новини четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 8 години
не е бил луд с телефон, а пътник на борда... Пиян както се вижда.. Сега трябва всички разходи да му ги пишат на него.. Само така разни алкохолизирани ***, спестили 500 евро за почивка е Египет и мислеши се за царя лъв по тоя повод, ще се научат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
mrynmryn
преди 8 години
Сега всеки луд с телефон и 2 свободни минути, ще може да приземи самолет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още