IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва информационната кампания за либерализацията на енергийния пазар

От 18 до 25 ноември експерти ще обясняват как битовите потребители ще могат да излязат на свободния пазар

12:38 | 17.11.15 г.
Започва информационната кампания за либерализацията на енергийния пазар

От 18 ноември започва информационната кампания, свързана с либерализацията на енергийния пазар у нас.

Кампанията е разработена от Министерството на енергетиката, съвместно с Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Българския енергиен холдинг (БЕХ), Елекроенергийния системен оператор (ЕСО), както и оператора на енергийната борса - Българската независима енергийна борса, и електроразпределителни дружества.

Представителите на тези институции ще дават информация относно преминаването на потребителите на свободния пазар на електроенергия, допълват от енергийното министерство.

В края на миналата седмица зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков анонсира старта на информационната кампания, но не даде повече подробности за мерките по нея.

Енергийният министър Теменужка Петкова пък коментира пред журналисти, че отварянето на енергийния пазар ще бъде поетапно, за да бъде даден срок на домакинствата да се пригодят към новите условия.

За информационната кампания е предвидено два екипа, водени от заместник-министрите Николай Николов и Жечо Станков, да проведат поредица от срещи в областните центрове в страната. Началото ще бъде поставено утре от 10 часа в Стара Загора, а последната среща е насрочена за 25 ноември в Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още