IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 16 ноември

07:48 | 16.11.15 г.
Преглед на печата за 16 ноември

Накъде ще поеме Европа след атентатите в Париж
в. Капитал Daily

Освен 129 убити и над 350 ранени парижките атентати отвориха въпроси, от чиито отговори ще зависи непосредственото бъдеще на Европа. Първите политически последствия за Стария континент вероятно ще доведат до частична и временна промяна в свободата на движение в Шенгенското пространство.

Правителствата ще увеличат средствата за сигурност, а страните от ЕС ще останат разделени по темата за бежанците.

Основните световни сили - САЩ, ЕС и Русия, заедно с Турция и Саудитска Арабия са на път да постигнат съгласие за война срещу самопровъзгласената "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ), която пое отговорност за атентатите в Париж на 13 ноември.

Skrill ще наеме още 150 служители в София през 2016 г.
в. Капитал Daily

Международната компания за електронни разплащания Skrill ще увеличи екипа си в България с още 150 души до края на 2016 г. Към момента броят на служителите в страната надхвърля 600 специалисти по IT и обслужване на клиенти, съобщиха от фирмата.

След като Skrill беше придобита от британската Optimal Payments през август тази година, обединената компания обяви новото си име Paysafe. Стойността на сделката е 1.1 млрд. евро и позиционира групата като един от лидерите на пазара, коментира Димитър Мурджев, управител на "Скрилл България", на официално събитие за представяне на бранда. Преди продажбата Skrill се контролираше от фонда за дялови инвестиции CVC Capital.

Транспортното министерство иска "Гражданска отговорност" да се сключва и онлайн
в. Сега

Изричната забрана за сключване на автомобилната застраховка "Гражданска отговорност" онлайн поставя бариери пред свободното използване на електронни услуги. Това се казва в становище на Министерството на транспорта, изпратено до бившия заместник-председател на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев и председателя на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Според новия Кодекс за застраховането, приет на първо четене от парламента, сключването онлайн на най-масовата застраховка "Гражданска отговорност" се забранява. Аргументите на авторите на кодекса от Комисията за финансов надзор (КФН) са, че са възможни грешки при попълването на данните от клиентите, заради което може да се откаже плащане.

Кабинетът налива още пари в "златния" сайт за туризъм
в. Сега

Държавният сайт за туризъм, създаден преди години от икономическото министерство, е на път да излезе повече от златен. Въпреки че през годините в него потънаха милиони левове без особен резултат, сега финансирането му ще бъде възобновено. Порталът http://www.bulgariatravel.org ще бъде доразвит, след което отново ще се наложи да бъде рекламиран в глобалната мрежа. Пари ще трябват и за поддръжка, става ясно от националната програма "Цифрова България 2015", публикувана за обществено обсъждане.

В програмата не се посочва сумата, която ще бъде нужна за финансиране на тези дейности, но отсега е ясно, че едва ли ще е евтино. Пари ще се търсят от държавния бюджет, от оперативните програми или директно от програма "Иновации и конкурентоспособност".

Тасев: Токът да поскъпва стъпаловидно
в. Стандарт

Ако токът поскъпва стъпаловидно, дефицитът на НЕК може да се ликвидира за 3-4 години с малки стъпки. Това обяви експертът Атанас Тасев пред агенция Фокус. Когато е ясно какво предстои, никой няма да протестира, категоричен е той. Трябва да се позволи на КЕВР с политически консенсус да се обявят реалните дефицити в системата, казва Тасев. Въпрос на дни или най-много до края на месеца е казусът със заема на БЕХ, с който да се налее свеж ресурс, за да бъде решен проблемът с междуфирмената задлъжнялост в сектор "Енергетика", да бъде решен, съобщи още Тасев.

Нова крафт пивоварна отваря врати в Горна баня
в. Новинар

Нова крафт пивоварна отваря врати в столичния квартал "Горна баня", похвалиха се собствениците Божидар Александров и Димитър Георгиев.

Откриването на Blek Pine ще бъде в събота и неделя от 12 часа в бара на ул. "Урал". Любителите на качествената бира ще имат възможност да опитат специалитетите на Боби и Митко - Blek Pine IPA (Индия пейл ейл) и Blek Pine Stout.

Апетитен хотел отива на тезгяха за 6,5 млн. лв.
в. Новинар

Хотел „Полюси“ в Слънчев бряг, собственост на едноименното еднолично акционерно дружество, е обявен за публична продан за 6 500 017,50 лв., показа справка на Topnovni.bg.

Частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова го дава на търг за удовлетворяване вземането на взискателя „Юротрейд“ ЕООД.

Хотелът се намира на около 250 м от плажа. Състои се от две крила и голям вътрешен двор. Комплексът е на 5 етажа и е с капацитет от 400 места. Разполага с общо 64 двойни стаи и 66 апартамента. В хотела има открит басейн, детски басейн, фитнес зала, сауна, масажно студио, ресторант, нощен бар, билярд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още