IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преките инвестиции и второто IPO за годината на фокус през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 10-годишни ДЦК с номинална стойност 70 млн. лв.

09:34 | 16.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преките инвестиции и второто IPO за годината на фокус през седмицата

Преките чуждестранни инвестиции през септември и второто първично публично предлагане на БФБ за тази година приковават вниманието през новата седмица.

В понеделник (16 ноември) Българска народна банка (БНБ) ще оповести данни за състоянието на платежния баланс към септември 2015 г. От статистиката ще научим повече за размера на преките чуждестранни инвестиции през деветмесечието на годината.

Централната банка ще проведе аукцион за продажбата на 10-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 70 млн. лв.

От БНБ очакваме и данни за дейността на лизинговите дружества през деветмесечието на 2015 г.

Националният статистически институт (НСИ) ще публикува изводите си от наблюдението на работната сила през третото тримесечие на 2015 г., както и данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през същия период.

За първия работен ден от седмицата е насрочено общото събрание на облигационерите на ВЕИ проджект АД.

Във вторник (17 ноември) БНБ ще представи редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

На този ден централната банка ще изнесе и данни за дейността на дружествата, специализирани в кредитирание, към 30 септември 2015 г.

В сряда (18 ноември) стартира първичното публично предлагане на Нео Лондон Капитал. Това е второто IPO за годината, като дружеството ще се опита да набере до 40 млн. лв.

В четвъртък (19 ноември) ще се проведе общото събрание на акционерите на Синтетика АД.

В петък (20 ноември) това ще направят акционерите на Топливо АД и ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп. Акционерите на Булстрад трябва да позволят на компанията да вземе заем от 3,2 млн. евро от основния акционер Виена Иншурънс Груп АГ Винер Ферзихерунг Групе.

НСИ ще публикува предварителни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през третото тримесечие.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват седмичния доклад за своята дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още