IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутати разрешиха арест на Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради НАТФИЗ

Решението на специалната временна комисия, създадена по исканията на главния прокурор, трябва да бъде одобрено и в пленарна зала

18:15 | 03.11.15 г. 4
Депутати разрешиха арест на Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради НАТФИЗ

Временната комисия в парламента, създадена по исканията на главния прокурор срещу Волен Сидеров, даде разрешение за задържането на лидера на партия „Атака“. Депутатите дадоха карт бланш и за ареста на националиста Десислав Чуколов.

Решението на комисията беше по искането на Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов и ареста им заради нахлуването им в НАТФИЗ след края на изборния ден.

За да може прокуратурата да арестува Сидеров и Чуколов, разрешение трябва да даде пленарната зала на Народното събрание.



"За" ареста на двамата са гласували 10 депутати от комисията, трима са се въздържали, а двама са гласували против. Това обяви след заседанието шефът й Димитър Главчев.

Гласуването в пленарната зала за задържането на двамата може да стане най-рано другата седмица, защото трябва да минат минимум 14 дни от искането на главния прокурор. То беше внесено в Народното събрание на 27 октомври.

Миналата седмица комисията на Главчев даде разрешение за сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов заради „проверката“ в магазин в центъра на София няколко дни преди нахлуването в НАТФИЗ. Тогава двамата обвиниха собствениците на магазина в саморазправа.

Народното събрание трябва да се произнесе и по него. Възможно е това да стане тази седмица, но може и да стане другата.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 2
kalendar
преди 8 години
нищо-пушилка. За какво ще го арестуват-щото е изял боя ли? Супер театро. От-до.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 8 години
Всъщност, някой разбра ли какво точно толкова страшно е направил Сидеров в НАТФИЗ, освен, че "нахлул" в сградата! И аз онзи ден нахлух в Софийския университет, но това на никой не му направи впечатление, защото отидох при един познат. Даже се поскарахме за едни неспазени уговорки, ама си остана между нас, щото на никой наоколо не му беше интересно. Сидеров какво точно е направил в тази сграда, за да му свалят имунитета? Аз видях само как него го биха... ?! хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
крас
преди 8 години
В руските медии бе отразен атентата с/у Алексей Петров, а подминат с пренебрежение СПЕКТАКЪЛА на управляващите с палячото Сидеров.РАШЪНИТЕ ЯСНО ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ СИДЕРОВ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТЕХНИЯ ЧОВЕК.ЕДВА ЛИ ТОЗИ НЕГОВ "ПОДВИГ" ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ЩЕ ГО НАПРАВИ СТРАДАЛЕЦ В ОЧИТЕ НА МОСКВА. Москва отдавна не вярва на сълзи, още по малко на театри като този със Сидеров, който БЪЛГАРСКОТО ЗАДКУЛИСИЕ им предлага. НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ОТ СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ, КОИТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ПРЕНЕСАТ ПРЕД ОЛТАРА НА РАШЪНИТЕ И БОРИСОВ И СТОЯЩИЯТ ЗАД НЕГО КОБУРГ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Аре на дребнотемието! Проведоха се по безпрецедентен безобразен начин местните избори на територията, безброй са простотиите, свързани с тях, но ни пробутват грандиозните "престъпления" на двамата палячовци. И това едва ли е случайно. Цялата ни политическа банда отдавна е за панделата (справка: Румъния окауши над 1500 *** от "елита"). Докато и тук няма сравними постижения в тази насока, надежда всяка оставете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още