IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев призова българите да гласуват и на балотажите

Картината след първия тур на вота беше ужасяваща, коментира държавният глава

12:18 | 01.11.15 г.
Плевнелиев призова българите да гласуват и на балотажите

„Апелирам към народните представители – нека да научим уроците си от тези избори и народът да види прогрес, той ще го оцени”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като даде гласа си на втория тур на местните избори в София, съобщи „Нова телевизия”.

Държавният глава подчерта, че „картината, на всичко, което се случи в дните след първия тур на изборите, беше ужасяваща”.

Според Плевнелиев е важно да гласуваме. „Не можем да се затворим зад вратите на апартаментите си и да се отчуждим от собствената си държава. Напротив - трябва да имаме мнение, да го отстояваме”, посочи държавният глава.

Според него за пореден път вече правим избори и не може винаги да е едно и също, допълва Dnes.bg. "Нима не можем да научим уроците си и да прогресираме и подобряваме? Нима винаги ще търсим обясненията само в поредния народен избраник, който отново е променил изборното законодателство в една или друга полза?", коментира държавният глава. Плевнелиев призова политиците, ако нещо не работи, да го подобрят, а "ако то не работи пред очите на целия народ, още по-важно е да се подобри".

Държавният глава поздрави българския народ с Деня на народните будители. „Днес почитаме книжовниците, просветителите на България, революционерите и всички, които спомогнаха нашето национално самосъзнание да просъществува и да се развива, за да можем да предаваме и на следващите поколения с гордост това, че сме българи и постиженията на нашата нация“, каза държавният глава.

Още новини за местни избори 2015 четете в Investor.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още