IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

72,57% от гласувалите в референдума са подкрепили електронния вот

Данните са при обработени 96,65% протоколи в Общинските избирателни комисии

10:49 | 27.10.15 г. 2
72,57% от гласувалите в референдума са подкрепили електронния вот

72,57% от участвалите в националния референдум са подкрепили електронното гласуване, става ясно след обработени 96,65% протоколи в Общинските избирателни комисии (ОИК).

На въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" с "не" са отговорили 27,43% от избирателите. 

Гласоподавателите на ГЕРБ и Реформаторския блок са показали най-голяма подкрепа на референдума за електронното гласуване, сочат данни на "Алфа рисърч".

83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса за допитването. При Реформаторския блок този процент е 82%.

Допитването до народа ще влезе в парламента, който до три месеца трябва да се произнесе по въпроса. Избирателната активност не беше достатъчна, за да се зачете резултатът от допитването като задължителен.

Още новини за местните избори и референдума четете в Dnes.bg



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Отн.:72.57 % за електронното гласуванеИ колко са тези 72.57 % като брой?Да видим сега-7 млн гласоподаватели (max), от които 27% избирателна активност за изборитe и 15% гласували на референдума. От 15% със 'ЗА' са гласували 73.52%-и колко прави това-778 000 души ..което е много различно от 2 млн както ни го обясняват по TV. Ето така стават манипулациите на изкривено тълкуване на статистика-така стават мюхлузлуците.Трагедията е, че електронното гласуване се развява под байрака на небрежното нехайство-не знае, и не смята, че трябва да знае, обаче има манията да взема решения ..и комисионни от изкупуване на вторични суровини на 100-год. машини за гласуване, които м/у другото също са тотално криптоаналитично разбити. Всеки начинаещ хакер с неодимиев магнит в джоба може 'да обърка' резултатите от машината-не говорим за стопяване на хард-диска от кибер атаки след което и спектрален анализатор няма да може да познае от какъв материал е бил хард диска -камо ли да възстановява накакви данни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
forexar
преди 8 години
Прогнозата ми е свръх бързо увеличение на издадените електронни подписи на българи от *** произход + намаляване на волатилността на цената на един глас :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още