IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само регистрирани потребители проверяват онлайн сметката си в ЧЕЗ България

Ограничението е с цел защита на личните данни

10:13 | 19.10.15 г.
Само регистрирани потребители проверяват онлайн сметката си в ЧЕЗ България

От месец само регистрирани потребители могат да проверяват онлайн сметката си за електроенергия, издадена от ЧЕЗ България. Това става ясно след заседанието на Потребителския съвет на компанията.

Основната тема на разговорите е била развитието на електронните услуги, посочват от пресцентъра на електроенергийното дружество.

Председателят на съвета Тодор Матев уточнява, че ограничението е с цел защита на потребителите. „Преместването на функционалността има за цел да ограничи възможността за неправомерен достъп до фактурите на клиентите“, коментира той и отчита, че този метод позволява гъвкавост и удобство за съхранение на данните.

ЧЕЗ България предлага и услуга за известяване с SMS за неплатени сметки, но от асоциацията „Активни потребители“ предлагат още услугата да бъде разширена и потребителите да бъдат известявани – чрез SMS или имейл, за предстоящи ремонтни дейности, заради които ще има прекъсване на захранването.

От компанията съобщават и за ръст от 24% на регистрираните потребители, които получават SMS известия за просрочени фактури и проверка на сметката за първото полугодие. В периода януари – юни 2015 година 8,5 хил. души са направили регистрация. Общо клиентите, които се възползват от услугата, са 74 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още