IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 10 октомври

08:25 | 10.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 10 октомври

"Теленор" търси банка

в-к „Капитал“

Според източниците на Capital операторът има намерение да придобие финансова институция, не задължително банка, и ако е такава - тя ще е малка. Проектът обаче е в съвсем първоначална фаза, избран обект на евентуалната сделка няма, да не говорим за оценки или заявление до БНБ.

За желанието на "Теленор" да навлезе в мобилните разплащания в страната потвърдиха трима независими един от друг източници на "Капитал" от телекомуникационния, финансовия и консултантския сектор.

"Теленор" няма да привлича депозити или да раздава истински кредити, така че не му е нужна голяма банка. В случая става въпрос той да получи по по-бърз и лек начин лиценз за финансово обслужване на клиенти", разказа мениджър от телеком индустрията.

"Т-Маркет" ще открие още два магазина

в-к „Капитал“

Веригата за бързооборотни стоки "Т-Маркет" ще се разшири с още обекти за сметка на магазините "Европа" на Христо Ковачки. Това става ясно от решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която позволи придобиването на контрол върху още два обекта от страна на "Максима България", фирмата собственик на "Т-Маркет". Планира се магазините да бъдат наети, като в решението на КЗК не е публикуван срокът на договорите за наема.Предишните месеци "Т-Маркет" взе други два обекта от веригата на Ковачки.

Турската "Аркомат" отваря нов завод в Карлово

в-к „Капитал“

След Казанлък - в Карлово. Това е посоката на развитие на турската компания "Аркомат", която след месец ще отвори втория си завод в България. Първият заработи преди 16 години и прави автомобилни кабелни системи за Volkswagen.

Турската компания е един от петте производителя на кабели за коли в България, които изградиха предприятия на зелено. Другите големи са японската "Язаки", която има заводи в Сливен и Ямбол и търси място за трети, германско-японската "СЕ Борднетце - България" с предприятия в Карнобат и Мездра, турската "Нурсан отомотив" в бургаското с. Люляково и германската "Нексанс", която влезе последна през миналата година с откриването на производство в Плевен.

500 от бежанците в Гърция и Италия ще пристигнат у нас до Нова година

в-к „Сега“

До края на годината България трябва да приеме 500 бежанци от Гърция и Италия съгласно приетия от Европейския съюз план за разселване на търсещите убежище в Европа. Това стана ясно от стенограмата на заседанието на правителството в сряда, на което вицепремиерът Румяна Бъчварова съобщи новината.

Цените на общините за санирането се различават многократно

в-к „Сега“

Разликата в цените на санирането, обявени в отделни общини по търговете, е изключително голяма, в някои случаи достига до няколко пъти. Това става ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова по време на правителственото заседание в сряда. Тогава министрите решиха да бъде променено постановлението за безплатното обновяване на панелките и да се въведат ориентировъчни цени. Стенограма от заседанието бе разпространена вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Коя дата сме днес?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още