IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младежи могат да кандидатстват за работа в държавната администрация

Програмата дава възможност на 1059 висшисти да придобият трудов стаж

17:53 | 25.09.15 г.
Младежи могат да кандидатстват за работа в държавната администрация

От 28 септември младежите до 29 години могат да кандидатстват по програмата “Старт на кариерата”, която се реализира от Агенцията по заетостта.

Програмата дава възможност на 1059 висшисти, в рамките на 9 месеца през 2016 г., да придобият трудов стаж и опит по своята специалност в различни институции в цялата страна.

Работните места са 576 за министерства (вкл. техните агенции и териториални поделения), 59 за областни управи и 424 за общински администрации, съобщават от агенцията.

Търсените от работодателите специалисти са в сферата на социалните, стопански и правни науки, информатиката, компютърните науки, архитектурата, строителството, аграрните науки и ветеринарната медицина.

Кампанията по набиране на документите ще продължи до 23 октомври.

Кандидатстването става в дирекциите „Бюро по труда“ в цялата страна. За участие в програмата могат да заявят желание всички младежи на възраст до 29 години с висше образование, но без стаж по специалността, което да обосновава кандидатурата за конкретното място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още