IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплатите на военни и полицаи са осигурени до края на годината, заяви Борисов

Премиерът е възложил на Владислав Горанов 2% дефицит в хазната

13:58 | 25.09.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Средствата за заплатите на военните и полицаите ще бъдат осигурени, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще бъдат подсигурени средствата за възнагражденията им за ноември и декември.

"Събираме много повече пари от контрабандистите и от приходните агенции, за да можем да решим този въпрос. Възложил съм дефицитът да е на 2 процента. Ако не излезе сметката, разбира се, че няма да ги оставим без заплати, ще работим тогава върху бюджета", посочи Борисов. Той допълни, че министърът на финансите работи върху разчети, които ще бъдат представени на премиера, а след това и на коалиционните партньори.

"Ще видим какво е финансовото положение на държавата, защото сме поели и други ангажименти и няма да се приеме добре, ако не ги свършим - и заплатите на учителите, и коледните, и великденските добавки на пенсионерите", добави още той.

На въпрос нужно ли е да се свиква КСНС, за да има позиция на Народното събрание по въпроса с бежанците, Борисов посочи, че това трябва да прецени президентът. Премиерът каза, че ако КСНС се свика, той ще участва в заседанието му.

Министър-председателят и министрите Петър Москов и Лиляна Павлова откриха високотехнологичен линеен ускорител в столичната болница "Св. Иван Рилски". Апаратурата лекува тумори с големина от 1 мм до 30 см, обясни директорът на болницата д-р Мариета Райкова.

С новия линеен ускорител ще могат да се лекуват всички онкологични заболявания, допълни тя. Подобен апарат няма в други градове на страната, предаде БТА.

Очаква се пациентите да могат да се лекуват по клинична пътека от началото на ноември, като министърът на здравеопазването Петър Москов пое ангажимент, че ще бъдат осигурени средства за финансирането й и няма да се налага пациентите да заплащат лечението си. С новия апарат на ден ще могат да се лекуват около 15 болни.

Премиерът Борисов също изрази надежда, че Министерството на здравеопазването и Здравната каса ще се споразумеят за осигуряването на заплащането на лечението.

Още четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Ние си го знаем че е *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Mito Karamitov
преди 8 години
Защо Тиквонйй въобще споменава подобна тема:(((Нале мноого пари събира - май нещата не са такива каквито ни ги рисуват:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Mito Karamitov
преди 8 години
Защо Тиквонйй въобще споменава подобна тема:(((Нале мноого пари събира - май нещата не са такива каквито ни ги рисуват:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още