IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 15 септември

07:40 | 15.09.15 г.
Преглед на печата за 15 септември

Газопроводът Добрич - Силистра ще бъде завършен до месец
в. Капитал Daily

Газопроводът Добрич - Силистра, чието изграждане започна през 2013 г., ще бъде финализиран следващия месец. Тогава проектът ще получи Акт 16. Tова заяви изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов по време на общественото обсъждане на 10-годишния план за развитие на мрежата на компанията, което се проведе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). На практика това е първият проект за нов газопровод, който ще бъде завършен от "Булгартрансгаз" в последните години.

Дистрибуторският бизнес на "Химснаб БГ" е придобит от Safic-Alcan
в. Капитал Daily

Френският търговец с химически суровини и материали Safic-Alcan придоби дистрибуторската дейност на българската "Химснаб БГ". Компанията е прехвърлила част от търговското си предприятие на френската група, като за целта е регистрирано ново дружество с името "Сафик-Алкан Химснаб" с адресна регистрация в Русе, съобщиха от компанията. Общо 18 служители вече са прехвърлени в новата компания, като се очаква да има промени и в мениджмънта.

Цветанов бе оневинен точно преди старта на кампанията
в. Сега

Дни преди официалния старт на предизборната кампания 25 септември съдът оневини напълно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Делото е за отказа му да се приложат специални разузнавателни средства срещу някогашния началник на сектор "Борба с организираната престъпност" във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама души и стана популярно като "6-те НЕ!!!". Това се случва, след като два съдебни състава признаха Цветанов за виновен и го осъдиха ефективно. По традиция бившият министър ръководи предизборния щаб на ГЕРБ и вчера той обеща да не използва оправдателната присъда за предизборни цели.

Фирмите ще трябва да се обясняват пред НАП за всяка покупка над 700 лв.
в. Сега

Управляващите са на път да въведат абсурдни изисквания в режима за възстановяване на ДДС и да принудят всички фирми да се обясняват пред НАП за дребни и тривиални служебни покупки. Промени в Закона за ДДС предвиждат всички регистрирани по ДДС компании, които купуват стоки за служебно ползване на стойност над 700 лв. и си възстановяват данъка за тях, да информират изрично НАП, ако тези стоки могат да се ползват и за лични нужди.

Бизнесът скочи за осигуровките
в. Стандарт

Увеличението на минималните осигурителни доходи за поредна година породиха напрежение сред работодателските организации. Днес се очаква четирите представителни организации на бизнеса - КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ, да разкритикуват съществуването на прагове, върху които се осигуряват работещите в България. Те ще се обявят и срещу намерението на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин административно да наложи увеличение на минималните осигурителни доходи в секторите, в които няма споразумения между работодатели и синдикати.

Борисов: Плащаме 206 млн. лв., ако не завършим Северната тангента навреме
в. Новинар

Върху Северната тангента, върху която работим усилено - на три места изникна археология. Моля археолозите да работят по-бързо, защото ако не завършим до 30 декември Северната тангента, ще платим 206 млн. лв. от нашия бюджет, а това са много пари. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното откриване на завода за боклук.

В челната десетка сме по усвояване на еврофондове
в. Новинар

България е на престижното осмо място по усвояване на евросредства. Статистиката сочи, че от предпоследното място сме се изкачили в челните позиции, а само през последната година бележим рекордни нива. Към момента за предходния програмен период 2007-2013 г. сме усвоили малко под 80%, като до края на годината средствата трябва да надхвърлят 90%. В началото на месеца България подписа меморандум със Световната банка за подкрепа при усвояване на еврофондовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още