IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приключили са 75 на сто от строителните дейности по Лот 1 на магистрала "Марица"

Няма да се променя крайният срок за пускане на обекта

12:51 | 13.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Строителството на Лот 1 на магистрала &quot;Марица&quot;. <em>Снимка: МРРБ</em></p>

Строителството на Лот 1 на магистрала "Марица". Снимка: МРРБ

Приключили са 75 на сто от строителните дейности по Лот 1 от магистрала "Марица". Това е отчел изпълнителят на обекта пред министър Лиляна Павлова и председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров, които инспектираха строителството.

Лот 1 е участъкът от Оризово до Димитровград с дължина от 31,4 км, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

По време на инспекцията е установено, че в по-голяма част от трасето строителството се изпълнява с много добри темпове, но за 6 км от обекта е необходима изключителна мобилизация както на работна сила, така и на технически ресурс, предвид наближаването на есента и зачестилите валежи. Строителството трябва да приключи до края на октомври.

Всички съоръжения по обекта вече са напълно изградени, установиха проверяващите. Това са 22 големи съоръжения - 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста. Реконструирани са и съоръженията на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.

Лиляна Павлова е била категорична, че трябва да се спази крайният срок за изпълнение на отсечката от Оризово до Димитровград - краят на октомври. Този срок вече не подлежи на удължаване, както беше правено няколкократно досега, е заявила тя.

Строителят е уверил инспектиращите, че ще спази пусковия срок.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още