IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несъгласувани ремонти са причина за щети по електроразпределителната мрежа

270 хил. абонати са били без ток за различен период заради повреди по мрежата в активния за ремоти сезон, отчете ЧЕЗ България

10:39 | 06.09.15 г.
Несъгласувани ремонти са причина за щети по електроразпределителната мрежа

Активните ремотни се оказват причина за сериозни щети по електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ, съобщават от дружеството. В периода 13 юли - 13 август над 270 хиляди клиенти на компанията са били оставени без електрозахранване в продължение на общо 5055 часа заради несъобразени строителни дейности.

Строителните фирми засягат кабели по невнимание или защото предварително не са съгласували работите, посочват още от дружеството. 

Най-продължителни са били прекъсванията на тока в област Плевен – 1100 часа. Засегнатите клиенти там са били над 35 хиляди. В област Видин 7336 потребители на електроенергия са стояли 862 часа без ток поради невниманието на строителните компании. Аналогично е положението и в Монтанска област, където 7843 клиенти на ЧЕЗ са били без електрозахранване 824 часа.

Най-много потребители са били ощетени в София град – над 82 хиляди, и в област Кюстендил – близо 40 хиляди.

Статистиката показва, че най-внимателни са били строителните компании в област Ловеч, където не е било регистрирано нито едно прекъсване на електрозахранването в резултат на изкопни дейности.

„Не спираме да призоваваме строителните фирми да спазват нормативно определените процедури и да съгласуват своевременно своите ремонти работи, за да се предотвратят неудобства за клиентите“, каза Васил Василев, ръководител направление „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още