IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да се орязват заплатите на военни и полицаи при пенсиониране

Няма да има промени и при условията за пенсионирането им, заяви ивайло Калфин

18:14 | 18.08.15 г. 2
Няма да се орязват заплатите на военни и полицаи при пенсиониране

Няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи, както и промени на възнаграждението им от 20 брутни заплати при приключване на трудовата им кариера в силовите ведомства. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в Ямбол, съобщават от пресцентъра на АБВ.

„Остават. И аз лично мисля, че трябва да останат и не знам някой да е почнал процедури да прави нещо друго", каза той.

Преди ден беше разпространена информацията, че броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, ще бъде намален.

В момента служителите на МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите получават до 20 заплати при напускане на системата.

Социалното министерство работи по изграждане на информационна система за наемането на работници чрез ваучери, каза още Калфин.

„Есента ще представим две схеми за наемане на хора. Едната ще е за субсидирана заетост, а другата - за наемане на безработни за домашна работа. Тя изисква изграждане на една информационна система, която ще отнеме няколко месеца, но работим много интензивно по това", каза социалният министър.

В Ямбол Калфин каза още, че в момента са в ход процедурите по обществената поръчка и през ноември Българският червен кръст ще раздаде първите хранителни пакети на социално слаби граждани.

Пред медиите в града Калфин, заедно с областния председател на ПП АБВ Христо Христов, представи кандидатите за кметове на партията за общините Ямбол и Тунджа - Драгомир Димитров и Здравко Златаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 2
fortiss
преди 8 години
Калфин, ти ли ще даваш милионите? Ама не от нашите данъци.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 4
Nikola666
преди 8 години
Някой има ли идея защо трябва да получават 20 заплати при пенсиониране?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още